12 juni 2022
16:00

Bengtsfors IF

Referat: H E F Valbo BK 9 manna - Bengtsfors IF

En tuff bortamatch mot obesegrade H E F Valbo verkade som ett möjligt uppdrag för Bengtsfors IF på förhand. Vi startar matchen väldigt piggt och gör mål efter att Alwa hittat Joline som löper ifrån sin bevakning och sätter bollen säkert i mål. Vi får en kanonstart och detta höjer laget. Valbo börjar skapa chanser via sitt djupledspel och vi skapar via ett spel via lagdelar, två olika spelsätt. I den 32 minuten får Elsa Drottz en möjligthet och sätter den i mål. Första halvleken är jämn sett till bollinnehav och chanser. Den andra halvleken är likt den första och väldigt jämn. Men i den 87 minuten gör Rebecka Johansson mål på en frisparksretur, Då samlar detta kämpagäng sina sista krafter och trycker tillbaka Valbo i matchens sista 7 minuter och vi skapar ett läge väldigt likt Valbos 2-1 mål men de lyckas rädda på mållinjen. Efter matchen var båda tränarna överens om att ett oavgjort resultat hade varit rättvist. Laget gör återigen en bra match och samtliga spelare ger allt tills slutsignalen går. Ett extra plus till Maja Ljung Blomqvist som gör sina andra a-lagsmatch i målet. Nästa match spelas onsdagen den 29 juni i Åsebro, den startar kl 19.00 och spelas på Rudevi IP. Forza BIF!!